Актуелно

Стефановић и Ејвазов о унапређењу сарадње полиција две државе

12.08.2020.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се у Бакуу са министром унутрашњих послова Републике Азербејџан Вилајетом Ејвазовим, са којим је разговарао о унапређењу сарадње полиција две државе...
Стефановић и Ејвазов о унапређењу сарадње полиција две државе
Стефановић и Ејвазов о унапређењу сарадње полиција две државе

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се у Бакуу са министром унутрашњих послова Републике Азербејџан Вилајетом Ејвазовим, са којим је разговарао о унапређењу сарадње полиција две државе.

Стефановић и Ејвазов су договорили јачање сарадње два министарства кроз размену искустава у области форензике, заједничке тренинге специјалних јединица, али и сарадњу полицијских академија.

Министар Стефановић је истакао и важност сарадње у борби против сајбер криминала и размену искустава у тој области, али и значај размене информација у борби против тероризма.

Ејвазов се захвалио Стефановићу на посети и рекао да су Азербејџан и Србија стратешки партнери, а да важну улогу у томе имају и добри односи председника две земље Илхама Алијева и Александра Вучића, што показују и њихове посете Србији и Азербејџану.