Актуелно

Oбележавањe 16 година од покретања кампање „Kад пијем, не возим“

18.08.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је обележавању 16 година од покретања кампање „Kад пијем, не возим“, која се остварује кроз заједничку сарадњу Управе саобраћајне полиције МУП-а, Апатинске пиваре и Агенције за безбедност саобраћаја...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је обележавању 16 година од покретања кампање „Kад пијем, не возим“, која се остварује кроз заједничку сарадњу Управе саобраћајне полиције МУП-а, Апатинске пиваре и Агенције за безбедност саобраћаја.

Овом приликом, Апатинска пивара је донирала Управи саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова 20 алкометара најсавременије генерације.

Министар полиције Александар Вулин поручио је да је ово кампања са најдужом традицијом у којој учествује Управа саобраћајне полиције, као и да су активности саобраћајне полиције појачане, посебно током августа, када се у Србији одржава највећи број фестивала на отвореном.

„Током претходних година, Апатинска пивара донирала је Управи саобраћајне полиције 155 алкометара најсавременије генерације, 50.000 усника за алкометре, као и 600 светлоодбојних прслука које полицијски службеници користе у контроли саобраћаја. Укупна вредност досадашњих донација је око 150.000 евра“, рекао је министар унутрашњих послова Вулин.

Kако је истакао министар Вулин, масовно алкотестирање возача, од стране саобраћајне полиције, допринело је већој безбедности грађана у саобраћају, као и повећању њихове опште сигурности.

„У току летњих месеци, посебно током августа када се одржавају бројни фестивали широм Србије, припадници Управе саобраћајне полиције појачано делују и врше превентивну контролу учесника у саобраћају. Нема никаквог оправдања ако неко седне пијан за волан. Будите савесни возачи, штитите своје и туђе животе“, казао је министар полиције Вулин, додавши да је, у првих седам месеци ове године, због овог прекршаја из саобраћаја искључено више од 34.000 возача, што је за готово 8.000 више у односу на прошлу годину.

Директор Апатинске пиваре Игор Вукашиновић поручио је да је један од циљева и задатака Апатинске пиваре да утичу на свест грађана и потрошача да не седају за волан, уколико претходно конзумирају алкохол.

„Верујемо да ће овогодишња донација, 20 алкометара најсавременије генерације, дати значајан допринос безбедности у саобраћају. Уколико знате да ћете конзумирати алкохол, користите такси, сејф драјвера, прошетајте, користите градски превоз или замолите пријатеља за сигурну вожњу”, рекао је Вукашиновић.

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић истакао је да је један од стратешких приоритета саобраћајне полиције да се из саобраћаја искључи што већи број возача који управљају возилом под дејством алкохола, захваливши се Апатинској пивари на донацији.

„Захваљујем се Апатинској пивари на подршци и свим донацијама које смо имали током 16 година сарадње. Саобраћајна полиција више од пет година спроводи процедуру према којој свака контрола возача подразумева и алкотест, због чега је врло битно да свака патрола саобраћајне полиције буде опремљена алкометром и у том смислу подршка Апатинске пиваре је за нас од великог значаја“, рекао је начелник Управе саобраћајне полиције Лакићевић.

В. д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић поручио је да превентивне активности Агенције за безбедност саобраћаја, уз подршку репресивних мера МУП-а, дају најбоље резултате како о подизању нивоа свести наших суграђана када је реч о безбедности саобраћаја, тако и о смањењу страдања услед саобраћајних незгода.

„У данима смо летњих музичких фестивала где се очекује велики број посетилаца, а посебно младих. Апелујем на све грађане да буду савесни и одговорни учесници у саобраћају“, казао је Стаматовић.