Актуелно

Министар Вулин: Рачак је страшна и велика лаж

15.01.2022.
„Рачак је страшна и велика лаж. Рачак је лаж која је послужила као оправдање за почетак НАТО агресије на СРЈ. Рачак је лаж која је послужила као оправдање да се убије преко стотину наше деце. Та лаж мора да буде раскринкана", изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин у јутарњем програму телевизије Хепи поводом годишњице догађаја у Рачку 1999. године...

„Рачак је страшна и велика лаж. Рачак је лаж која је послужила као оправдање за почетак НАТО агресије на СРЈ. Рачак је лаж која је послужила као оправдање да се убије преко стотину наше деце. Та лаж мора да буде раскринкана", изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин у јутарњем програму телевизије Хепи поводом годишњице догађаја у Рачку 1999. године. 
 
„Нећу да дозволим да ствари падну у заборав, нећу дозволити да се ствари подразумевају. Хоћу да говоримо језиком модерног времена, зато ће Министарство унутрашњих послова, заједно са РТС-ом снимити серијал филмова који зовемо „Досије Kосово". У њима ће све бити документовано. Kад сам био министар одбране имао сам част да заједно са РТС-ом снимимо филмове о биткама на Kошарама и Паштрику. До тада скоро да нисмо знали ко су ти људи, а сад је то део памћења нације који више не можете да одузмете. А ти људи деценијама нису смели да говоре", рекао је министар полиције Александар Вулин.

„Наша деца морају да знају да немају разлога да се стиде својих очева и дедова. 2015. године је покушано да се донесе резолуција у Савету безбедности, којом су Срби требали да буду проглашени за једини геноцидан народ у историји цивилизације. Пазите, Срби. После два светска рата Срби су требали да буду проглашени за геноцидни народ. Захваљујући односу председника Вучића и председника Путина, Русија је ставила вето у Савету безбедности и наша деца неће учити ту страшну глупост да су им дедови које су клали у Јасеновцу заправо припадници геноцидног народа. Е, па и овај Рачак је део те страшне лажи, е па и овај Рачак мора да се раскринка.  Што би се ми стидели тога. Ми смо деценијама пристајали да њихова лаж буде наша истина, да се ми извињавамо за њихову лаж. Нећемо да се извињавамо за њихову лаж. Ово је наша истина, испричаћемо је целом свету", поручио је министар полиције Александар Вулин.