Aktuelno

Ministar Vulin: Ponosan sam na pripadnike MUP-a

01.12.2020.
„Nema većeg motiva i veće časti nego da budete u Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova, da vam država Srbija da svoju bezbednost u odgovornost i da vam kaže vi ste taj koji ćete brinuti o bezbednosti svakog našeg deteta. To nije pritisak, to je čast“...

„Nema većeg motiva i veće časti nego da budete u Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova, da vam država Srbija da svoju bezbednost u odgovornost i da vam kaže vi ste taj koji ćete brinuti o bezbednosti svakog našeg deteta. To nije pritisak, to je čast“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu Prve televizije.

Istakao je da policija nikad ne prestaje sa radom i da je beskrajno ponosan na pripadnike MUP-a koji su za manje od 10 dana rasvetlili mafijaško ubistvo u Belvilu.

„Znate, to su profesionalci koji su to uradili, nije na meni da rešavam ubistva, nije na meni ni na jednom ministru unutrašnjih poslova ikada da to radi, ali jeste da im da mogućnost da rade, da ih opremim i da ih podržim. Na dobrom smo putu da rešimo i neka druga krivična dela“, naglasio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je rekao da je zahvalan što je u dobrom, snažnom Ministarstvu, i da se već vide rezultati.

„Policija radi svoj posao. Uvek se rešavaju neki slučajevi, otvaraju se novi. To je borba koja nikada ne prestaje. Dva velika klana, Kavači i Škalјari imaju svoje podizvođače ovde, svoje vojnike koji se ubijaju za njihov račun. Mnogi od njih su državlјani Republike Srbije, ne možete da sprečite da postoje u svojoj zemlјi. Jedino što možete da učinite je da se borite, da dižete tehničku opremlјenost, da činite sve da transport droge bude što teži, i da vršenje krivičnih dela bude što neisplativije. Teško je da sprečite nekoga da ubije nekoga ako je on rešio da to uradi, ali poruka da ste uhvatili ubicu posle samo nekoliko dana, govori da baš nije pametno da to uradi u Srbiji. Mi smo u prethodnom periodu imali pet mafijaških ubistava, svih pet je rasvetlјeno i rešeno, malo je policija na svetu  koje mogu da se pohvale tako nečim. Zadovolјan sam kvalitetom lјudi u policiji, uvek treba još lјudi, stručnih lјudi, koji su posvećeni ovom poslu. Stopa kriminala pada, sve stope kriminala padaju, u ovoj godini je poraslo samo kršenje javnog reda i mira, što je i razumlјivo i zbog policijskog časa, i zbog rušilačkih demonstracija ispred Skupštine, koji su izazvali čitavu lavinu krivičnih dela iz oblasti javnog reda i mira“, rekao je ministar Vulin.

Kad gledate statističke podatke, Srbija i Beograd su bezbedni, mogu da se porede sa bilo kojom svetskom prestonicom, ali osećaj koji imaju građani Srbije i Beograda o bezbednosti ili nebezbednosti nije dobar, moramo da se osećamo bezbednije.

„Sinoć smo imali, to ne možete da objasnite, budalu koja je išla i pucala po automobilima na parkingu da bi pokazala da je mangup. Sreća, nema povređenih, što je najvažnije. Policija ga je odmah uhvatila“.