Актуелно

Министар Вулин: Пожари код Нове Вароши и Прибоја локализовани, заштитили смо грађане и њихову имовину

30.07.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су припадници Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице успели да локализују пожаре на изузетно неприступачном терену и у веома отежавајућим временским околностима у околини места Негбина код Нове Вароши и на Црном Врху код Прибоја...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су припадници Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице успели да локализују пожаре на изузетно неприступачном терену и у веома отежавајућим временским околностима у околини места Негбина код Нове Вароши и на Црном Врху код Прибоја.

„Надљудским напорима ватрогасаца-спасилаца и Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова, која је у 77 налета избацила око 100 тона воде, пожари су  локализовани. У борби са ватреном стихијом било је ангажовано озбиљно људство и техника Министарства унутрашњих послова, 121 ватрогасац-спасилац из чак 19 градова са 42 возила који су гасили пожаре са земље и 4 хеликоптера и 13 припадника Хеликоптерске јединице", истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Према његовим речима, на хиљаде хектара шумских газдинстава, објеката, приватних кућа, али и мештана, спасено је овим заједничким одговором и тактиком гашења који су осмислили Сектор за ванредне ситуације и Хеликоптерска јединица.

„Нисмо чекали да се по овим временским условима пожар прошири, већ смо правовремено реаговали и напали пожар јаким снагама, и успели смо у томе. Живот грађана и њихова имовина наш је приоритет", истакао је министар Вулин.

Ватрогасци-спасиоци из Нове Вароши, Пријепоља, Ужица, Крагујевца, Чачка, Краљева, Новог Пазара, Јагодине, Крушевца, Београда, Ваљева, Новог Сада, Прокупља, Панчева, Смедерева, Ниша, Прибоја, Шапца и Сремске Митровице остају на терену ради контроле пожаришта и њихове потпуне ликвидације.