Aktuelno

Ministar Vulin zabrinut za Pčinjski okrug

06.08.2021.
Ministar Vulin danas je istakao da je veoma zabrinut za Pčinjski okrug koji će sutra posetiti, jer je u tom okrugu u kratkom roku izbio veliki broj požara na potpuno različitim lokacijama. ..

Ministar Vulin danas je istakao da je veoma zabrinut za Pčinjski okrug koji će sutra posetiti, jer je u tom okrugu u kratkom roku izbio veliki broj požara na potpuno različitim lokacijama.

„Ja ću sutra otići zajedno sa gospodinom Čaušićem, koji je zadužen za Sektor za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Pčinjski okrug, da vidimo šta se tamo dešava, da razgovaramo i sa policijom, i sa lokalnom samoupravom i sa Elektroprivredom. Za Pčinjski okrug sam veoma zabrinut, imamo veliki broj požara i bojim se, sumnjam da su mnogi od njih čak i podmetnuti.

Znate, kada u manje od dva sata imate blizu 40 požara na različitim lokacijama, onda morate da se zabrinete i morate da razmišljate da li je sve to neki prirodni uzrok ili, ipak nije", kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar je istakao da je važno da su požari na Zlatiboru i Tari lokalizovani, i na tome je čestitao svim pripadnicima Sektora za vanredne situacije.

„U ovom trenutku, ono što je važno za sve građane Srbije, na Zlatiboru je požar lokalizovan, na Tari je požar, iznad Zaovinskog jezera, takođe lokalizovan i požar o kojem smo se posebno brinuli u blizini vojnog repetitora je, takođe lokalizovan.

Na tome posebno čestitam pripadnicima SVS, jer vetar je duvao brzinom od preko 80 kilometara na sat, gorele su uniforme, jedan naš pripadnik je trenutno u bolnici, nagutao se dima, ali nadamo se da će biti sve u redu. Još jednom molim sve građane, vodite računa da izbegnemo što se izbeći može", poručio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da se ceo Balkan suočava sa požarima i da Srbija pomaže trenutno Severnoj Makedoniji i da je spremna da pomogne svakoj zemlji kojoj je pomoć potrebna.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su angažovani na pomoći Vladi Severne Makedonije. Četiri naša helikoptera su tamo angažovana, ima 16 naših pripadnika, ostaćemo još nekoliko dana, dakle onoliko koliko je potrebno da pomognemo i građanima Severne Makedonije. Znate, država Srbija puno ulaže u svoj bezbednosni sektor, spremni smo da pomognemo i drugima, ne samo sebi", zaključio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u Kragujevcu.