Актуелно

Министар Вулин забринут за Пчињски округ

06.08.2021.
Министар Вулин данас је истакао да је веома забринут за Пчињски округ који ће сутра посетити, јер је у том округу у кратком року избио велики број пожара на потпуно различитим локацијама. ..

Министар Вулин данас је истакао да је веома забринут за Пчињски округ који ће сутра посетити, јер је у том округу у кратком року избио велики број пожара на потпуно различитим локацијама.

„Ја ћу сутра отићи заједно са господином Чаушићем, који је задужен за Сектор за ванредне ситуације у Министарству унутрашњих послова у Пчињски округ, да видимо шта се тамо дешава, да разговарамо и са полицијом, и са локалном самоуправом и са Електропривредом. За Пчињски округ сам веома забринут, имамо велики број пожара и бојим се, сумњам да су многи од њих чак и подметнути.

Знате, када у мање од два сата имате близу 40 пожара на различитим локацијама, онда морате да се забринете и морате да размишљате да ли је све то неки природни узрок или, ипак није", казао је министар унутрашњих послова.

Министар је истакао да је важно да су пожари на Златибору и Тари локализовани, и на томе је честитао свим припадницима Сектора за ванредне ситуације.

„У овом тренутку, оно што је важно за све грађане Србије, на Златибору је пожар локализован, на Тари је пожар, изнад Заовинског језера, такође локализован и пожар о којем смо се посебно бринули у близини војног репетитора је, такође локализован.

На томе посебно честитам припадницима СВС, јер ветар је дувао брзином од преко 80 километара на сат, гореле су униформе, један наш припадник је тренутно у болници, нагутао се дима, али надамо се да ће бити све у реду. Још једном молим све грађане, водите рачуна да избегнемо што се избећи може", поручио је министар Вулин.

Министар је истакао да се цео Балкан суочава са пожарима и да Србија помаже тренутно Северној Македонији и да је спремна да помогне свакој земљи којој је помоћ потребна.

„Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова су ангажовани на помоћи Влади Северне Македоније. Четири наша хеликоптера су тамо ангажована, има 16 наших припадника, остаћемо још неколико дана, дакле онолико колико је потребно да помогнемо и грађанима Северне Македоније. Знате, држава Србија пуно улаже у свој безбедносни сектор, спремни смо да помогнемо и другима, не само себи", закључио је министар унутрашњих послова Александар Вулин у Kрагујевцу.