Актуелно

Министар Вулин:Безбедност изнад свега, настављамо да улажемо и опремамо припаднике ЈЗО

25.08.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је данас показној вежби припадника Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, након чега је истакао да су то припадници полиције који одано и вредно раде и свој живот стављају у службу државе Србије и оних који државу Србију представљају...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је данас показној вежби припадника Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, након чега је истакао да су то припадници полиције који одано и вредно раде и свој живот стављају у службу државе Србије и оних који државу Србију представљају.

Министар унутрашњих послова поручио је да држава Србија на челу са председником Вучићем високо цени рад припадника ЈЗО и да је њему као министру полиције важно да сваки припадник ове јединице буде безбедан и сигуран.

„Желим да вам се захвалим за данашњи приказ, али важније од тога је да вам се захвалим за све ове године упорности, оданости, марљивости и вредноће. Сви ви своје време, енергију, здравље, често и живот стављате у службу државе Србије и оних који државу Србију представљају. Више од тога од вас не може да се тражи. Али веома често и ви дајете више него што се од вас тражи. Радећи са људима, радите са њима када су најбољи и када су најгори. А ви увек морате да будете бољи од оних које чувате", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Вулин поручио је припадницима ЈЗО да треба увек да воде рачуна о себи, те да МУП у последњих годину и по дана континуирано набавља опрему и најсавременије панцире за припаднике полиције баш за сврхе њихове личне безбедности.

„Чувајте се, на крају дана остајете само ви и они које волите, без обзира шта радили и где били, знајте да треба њима да се вратите. Безбедност, изнад свега“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин претходно је обишао новоизграђене и реновиране просторије у седишту Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката и поручио да свако занављање опреме и возила, као и реновирање просторија знатно доприноси бољем и ефикаснијем раду полиције.

Такође, министру унутрашњих послова су на тактичко-техничком збору представљена  најновија возила и опрема коју користе припадници Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката приликом обављања задатака из своје надлежности, након чега је министар Вулин поручио да ће се наставити са улагањима и модернизацијом опреме за припаднике ЈЗО, баш као што се то чинило у протеклих годину и по дана.

На показној вежби Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката приказана су три сценарија напада на штићено лице, као и реаговање тима за непосредну физичку заштиту у тим ситуацијама.