Актуелно

Министар унутрашњих послова Републике Србије боравио у Бања Луци на обележавању тридесете годишњице од оснивања Републике Српске

08.01.2022.
Министар Вулин је присуствовао додели одликовања заслужним институцијама и појединцима и свечаној академији поводом јубилеја Српске...

Министар Вулин је присуствовао додели одликовања заслужним институцијама и појединцима и свечаној академији поводом јубилеја Српске.

Честитајући тридесет година постојања, министар Вулин је руководству и грађанима Републике Српске поручио да је Република Србија стуб заштите интереса српског народа, где год се он налазио.

„Република Српска створена је 9. јануара 1992. године, потребом српског народа, уједињеног у решености да очува свој национални идентитет и заштити своје националне интересе, обезбеђујући тако опстанак Срба на вековним огњиштима. Република Србија препознаје тежњу свог народа из Републике Српске за јединством и очувањем националног идентитета, затo Република Србија јесте и биће стуб заштите интереса српског народа, ма где се он налазио“, нагласио је министар Вулин.

Министар полиције истакао је да Министарство унутрашњих послова Србије остаје посвећено јачању и унапређивању партнерства са колегама из Републике Српске и нагласио да је МУП спреман за још интензивнију сарадњу у областима борбе против организованог криминала и тероризма, нових заједничких обука и заједничких вежби полиција две земље.