Актуелно

Министар Вулин: Сарадња полиције и локалних самоуправа на завидном нивоу

12.08.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас у Кули са председником те општине Дамјаном Миљанићем и истакао да је основни циљ полиције заштита и безбедност грађана, али да је све лакше и боље када полиција има и подршку локалне самоуправе...
Министар Вулин: Сарадња полиције и локалних самоуправа на завидном нивоу
Министар Вулин: Сарадња полиције и локалних самоуправа на завидном нивоу
Министар Вулин: Сарадња полиције и локалних самоуправа на завидном нивоу

Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас у Кули са председником те општине Дамјаном Миљанићем и истакао да је основни циљ полиције заштита и безбедност грађана, али да је све лакше и боље када полиција има и подршку локалне самоуправе. 
 
Министар се захвалио општини Кула која је наменила и поклонила зграду за нову полицијску станицу, нагласивши да је то пример добре сарадње полиције и локалне самоуправе.
 
„Припадници полиције су ту да штите сваког грађанина Србије, да штите нашу децу и сваког обичног човека који поштено живи од свог рада. Хвала вам што цените рад полиције у Кули којој сте поклонили нову зграду. Нова зграда полиције засигурно ће побољшати квалитет услуга и  рада наших припадника, а грађани Куле ће своје потребе моћи да реализују много брже и ефикасније. 

Посебно хвала општини Кула која је у претходном периоду Планинарски дом уступила удружењу ветерана Жандармерије „Књаз Михаило“, како би у њему направили музеј ветерана Жандармерије и полиције. Народ који заборавља своју прошлост, нема ни будућност. Зато је на нама да осигурамо да будуће генерације сазнају све и о славној историји и подвизима српске полиције. Драго ми је што је ту потребу препознала и општина Кула“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.
 
Председник Општине Кула Дамјан Миљанић истакао је да су грађани Куле поносни на рад своје полиције која о њима непрестано брине и додао да у то име сваке године Општина Кула додељује награде најистакнутијим припадницима полиције као израз најдубље захвалности за све што чине за грађане. 

"Награде које сваке године припадницима полиције додељујемо и ова зграда коју им поклањамо наш је начин да им кажемо велико хвала за све што чине за грађане", поручио је председник општине Миљанић.