Актуелно

Министар Вулин: Циљ је компромитовати предсeдника Вучића и натерати га да оде

13.10.2021.
„Доказали смо прислушкивање председника Александра Вучића. Доказали смо 1.882 прислушкивања председника Вучића, не знам колико је стварно било прислушкиваних разговора. А зашто су га прислушкивали? Зато што су хтели његову компромитацију", рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк...

„Доказали смо прислушкивање председника Александра Вучића. Доказали смо 1.882 прислушкивања председника Вучића, не знам колико је стварно било прислушкиваних разговора. А зашто су га прислушкивали? Зато што су хтели његову компромитацију", рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк.

Истакао је да сваки дан неко изађе из ДОС-ових партија или шифрованих медија или оних који су запослени код Ђиласа и кажу "шта је Вучић радио са 26 криминалаца?".

„Од тих 26 људи ни један једини није ни оптужен ни осуђен за било шта што је проистекло из тих разговора. Право је питање зашто сте од тих људи правили криминалце. Тих 26 људи који су праћени, који су слушани, нису добили ниједну кривичну пријаву, а о пресуди или процесу да не причамо", нагласио је министар полиције и поновио да "у 1.882 разговора које су преслушали полиција и надлежно тужилаштво, није било ни једне једине компромитације. Ово што говорим никога не занима, нико неће пренети, само ће наставити као да ништа нисам рекао. Само ће наставити да говоре - што је Вучић комуницирао са криминалцима? Опет вас питам, како је неко криминалац, ако није под истрагом или није осуђен? Значи, свако ко разговара са Вучићем је криминалац? То сте хтели да кажете? Сад свако треба да се плаши када види позив Александра Вучића, мислиће да сам криминалац зато што он разговара са мном."

На питање зашто се о томе прича данас, а не у периоду кад се прислушкивање дешавало министар Вулин је рекао да су они који су прислушкивали били дужни да то спрече, да им је то био посао.

„Ми смо прислушкивање доказали и јасна је зла намера према председнику Вучићу и члановима његове породице. Ми стално имамо понављање истог сценарија, али на различите начине. Шта је суштина прислушкивања, и Јовањице, шта је идеја? Да се нађе било шта компромитујуће, да се онда дође код Александра Вучића и каже - знаш, Данило или Андреј су причали са ким нису требали, или су урадили нешто што нису требали, најбоље је да се ти повучеш, а да ми ово заборавимо. Једини начин да склоните председника Вучића, да га померите из политике, са чела његове странке која је веома велика и веома борбена, јесте да он сам оде. Не можете да га натерате, мора сам да оде. Замислите да смените Александра Вучића силом, имаћете неколико милиона бирача који ће бити врло незадовољни том одлуком. Имаћете бар више стотина хиљада људи у СНС-у или коалиционим партнерима, који ће бити спремни да изађу на улицу, да се побуне, да питају шта се то десило, ко у овој земљи врши државни удар. Једини начин да склоните Вучића, а да прође мирно је да он изађе на конгрес партије, на телевизију и да каже - уморан сам, болестан сам, имам висок притисак, не могу више да се бавим политиком. А како да дођете до тога када знате да то није тачно, него да га уцените нечим и да он каже - боље је да одем него да се ово деси", рекао је министар Вулин.

Министар Вулин је изјавио да је прислушкивање трајало најмање годину и по дана, да је дело у МУП-у расветљено и предато надлежном тужилаштву.

„Ово је јако осетљива ствар, тужилаштво мора да буде потпуно сигурно да има случај. Kад смо разбили Беливуков клан, нападали су нас и говорили да је то ништа, да лажемо, да немамо ниједан доказ, да нисмо направили оптужницу, да је то свађа у породици, да ћемо се ми повући када они покажу колико знају о нама. Ништа од тога се није десило, они су тамо где им је место, надам се да ће добити доживотне робије, што су и заслужили. Верујем да ћемо врло брзо добити и судски епилог афере прислушкивања", рекао је министар полиције.