Актуелно

Министар полиције Вулин на ТВ Пинк: Полиција једина брана насиљу и силеџијама

01.12.2021.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк, истакао је да се у суботу нису одиграли никакви еколошки протести, већ класичан пример обојених револуција које смо виђали у Хонг Конгу и Белорусији, а чији је основ прављење нереда, малтретирање грађана и посебно, таргетирање полиције и њихових породица...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк, истакао је да се у суботу нису одиграли никакви еколошки протести, већ класичан пример обојених револуција које смо виђали у Хонг Конгу и Белорусији, а чији је основ прављење нереда, малтретирање грађана и посебно, таргетирање полиције и њихових породица.

„Једино насиље које је вршено, вршено је од стране Зеленовића и Чуметових радника. Полиција ни према коме није применила силу, полиција никог није истукла.

Полиција се максимално уздржавала, што и сада радимо, мени стављају глупости у уста како сам рекао да ће полиција применити насиље. То је потпуна глупост. Полиција чини све да до насиља не дође, ми смо једина брана насиљу. Ми када станемо у кордон код Сава центра, они нам вичу керови, гађају нас свим и свачим, говоре нам склоните се, а онда када изазову сукобе као у Шапцу, вичу где је полиција. Хоћете ли ви полицију или нећете полицију, да стојимо или не стојимо ту?

Ја сам упозорио на ово, када смо повукли закон о полицији, већ тада сам рекао да су насилни протести били припремани још тада и да уопште није важан повод", поручио је министар полиције Александар Вулин.

„Напада се председник Вучић, председница Владе и МУП, врло прецизно, тачно знају које су то тачке отпора, које се не мире са Рокфелером, које неће да попусте. 

Полиција ће стриктно поштовати закон, полиција неће примењивати силу ни према коме, полиција води рачуна да не буде насиља. Ми смо једина брана насиљу и силеџијама", истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк.