Актуелно

Министар Вулин: И мигранти да поштују закон

01.12.2020.
"За разлику од већине земаља ЕУ Србија је показала да је организована и хумана када су мигранти у питању. Од 2015. на овамо, када је почела мигрантска криза кроз ову земљу је прошло бар милон људи, можда и више. И сви су прошли без готово и једног инцидента. Није то пало са неба..."

"За разлику од већине земаља ЕУ Србија је показала да је организована и хумана када су мигранти у питању. Од 2015. на овамо, када је почела мигрантска криза кроз ову земљу је прошло бар милон људи, можда и више. И сви су прошли без готово и једног инцидента. Није то пало са неба. Од 2015. ја сам председник Радне групе Владе Србије која се бави решавањем последица миграторних криза. Европска унија има само речи хвале, и не само ЕУ већ сви који објективно посматрају ситуацију у Србији и Европи кажу да је Србија најорганизованија и најхуманија. Ми смо се према мигрантима понашали и понашамо се са достојанством. Они имају своја права и ми поштујемо њихова права и понашамо се према њима као према људима. Али не можете да у време пандемије напуштате кампове како мислите да хоћете, да будете претња и за себе и за друге. То не иде. У овој земљи се зна шта је закон, зна се ко спроводи закон и то није никаква претња. Владавина права није претња", изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Прва, упитан да прокоментарише писања појединих медија да се његова изјава да ће сви мигранти морати да бораве у прихватним центрима и да ће сваки мигрант који напусти прихватни центар без дозволе наићи на одговор МУП-а, може схватити као претња.

 

Додао је да су то исти они медији који у другачијој ситуaцији питају где је држава, зашто не реагује. "Ако вам кажем да ће свако онај ко украде кола наићи на одговор Министарства унутрашњих послова да ли ја претим лоповима? Морате да поштујете закон. Поштовање закона је претња? Ако је то тако, онда у реду", рекао је министар Вулин.