Aktuelno

Ministar Dačić: U interesu je građana da ima što manje saobraćajnih nesreća

14.06.2024.
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas u Novom Pazaru na manifestaciji Karavan bezbednosti saobraćaja da je cilј ove akcije da bude što manje žrtava saobraćajnih nezgoda, kao i da se policija što više približi građanima...

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas u Novom Pazaru na manifestaciji Karavan bezbednosti saobraćaja da je cilј ove akcije da bude što manje žrtava saobraćajnih nezgoda, kao i da se policija što više približi građanima.

„U interesu je građana da ima što manje saobraćajnih nesreća. Veliki broj lјudi gine i zbog nevezivanja pojaseva i moramo stalno da vodimo preventivne akcije jer je bezbednost u saobraćaju nešto što umnogome zavisi od subjektivnog, odnosno ličnog faktora. Zato je bitno da svi znaju da samo jedna sekunda može biti dovolјna da se izgubi život“, poručio je ministar Dačić.

Istakao je da je potrebno i da kazne za prekršioce zakona budu pooštrene, jer su u pitanju lјudski životi, a naročito životi dece.

„Naš cilј je da ima nula mrtve dece u saobraćaju, kao i što manje odraslih sa smrtnim posledicama u saobraćajnim nesrećama“, naglasio je ministar Dačić.

Ministar Dačić je poručio da je policija narodna i da je njen cilј da štiti narod.

„Nemojte da plašite decu policijom, treba da se plaše kriminalci od policije, a deca treba da se raduju kad vide policiju, jer policija je dobra i ona je tu da vas zaštiti. Zato vas sve pozdravlјam i moram da kažem i to bez obzira na nacionalnu pripadnost, jer svi mi ovde živimo zajedno bez obzira da li smo Srbi, Bošnjaci, muslimani ili bilo koje druge nacije i nemamo bližih nego što smo mi jedni drugima“, rekao je ministar.

Ministar Dačić je svima poželeo da žive u miru, da se lepo slažu i slušaju decu, a da deca vole policiju.

„I srećan Bajram. Želim da vam kažem da je Vlada Republike Srbije donela odluku da u ponedelјak, za sve one koji slave Bajram, bude neradni dan. To je prvi put u istoriji Srbije“, istakao je ministar.

Ministar je ukazao na podatak da godišnje 500 lјudi pogine u saobraćaju.

„Ako to pomnožite sa brojem godina videćete za koliko godina i decenija izgubimo čitave gradove zbog saobraćajnih nesreća“, rekao je ministar i apelovao na građane da budu oprezni u saobraćaju.