Актуелно

Mинистар Дачић обишао припаднике Полицијске управе за град Београд

21.05.2024.
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић обишао је данас припаднике Полицијске управе за град Београд, која је, како је рекао, једна од најважнијих карика у раду Министарства унутрашњих послова и полиције Србије...

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић обишао је данас припаднике Полицијске управе за град Београд, која је, како је рекао, једна од најважнијих карика у раду Министарства унутрашњих послова и полиције Србије.

„Веома је битно да уложимо максималан напор да се настави тренд смањивања укупног броја кривичних дела, али и тај тренд да се потпуно расветле најтежа кривична дела, што је био случај у досадашњем периоду“, истакао је министар Дачић.

Министар Дачић је изјавио да ће у наредном периоду бити додатно побољшани услови за издавање личних докумената како би грађани без већих гужви остварили своја права. Такође, министар је истакао да је циљ да се полиција што више приближи грађанима, као и да постиже још запаженије резултате у борби против криминала и очувању безбедности и сигурности грађана.

„У наредном периоду ћемо заједно радити, са свим другим сегментима Министарства унутрашњих послова, да се те позитивне тенденције које постоје још више унапреде и да то резултира не само статистиком која је добра, него да резултира и уверењем грађана да грађани поштују полицију, али и да полиција поштује грађане“, нагласио је министар Дачић.