Aktuelno

Ministar Dačić na promociji polaznika 42. klase COPO poručio mladim policajcima da budu istrajni u borbi protiv kriminala

13.06.2024.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je u Palati Srbija svečanoj promociji polaznika 42. klase Centra za osnovnu policijsku obuku kojima je poručio da policijski posao posvećeno obavlјaju kako bi opravdali poverenje svakog građanina Srbije i pružili im maksimalnu zaštitu i podršku...

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je u Palati Srbija svečanoj promociji polaznika 42. klase Centra za osnovnu policijsku obuku kojima je poručio da policijski posao posvećeno obavlјaju kako bi opravdali poverenje svakog građanina Srbije i pružili im maksimalnu zaštitu i podršku.

Ministar Dačić je naglasio da borba protiv svih oblika kriminala, očuvanje bezbednosti građana i njihove imovine, poretka i stabilnosti države, zahtevaju kontinuirani rad i apsolutnu posvećenost.

„Vi ste čuvari mirnog sna svih građana Republike Srbije i jedan od najjačih stubova bezbednosti naše zemlјe“, rekao je ministar i poručio mladim policajcima da policijsku uniformu nose časno jer ona za građane znači sigurnost i poverenje.

„Kada ste na strani pravde i kada ste u takvoj poziciji i mogućnosti da štitite ugrožene, onda znajte da ste sigurno na dobrom putu, jer tokom svakog vašeg radnog dana činite dobro delo za svakoga. A takve gestove i postupke naši građani umeju vrlo dobro da prepoznaju, poštuju i cene i da vam budu zahvalni tokom celog života“, izjavio je ministar Dačić i naglasio da na putu borbe protiv najtežih oblika kriminala, nikada ne smeju stati.

„Svaki prestupnik mora stati pred lice pravde, bilo da je narko-diler, ubica, razbojnik ili krijumčar i Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniće sve što može da vam taj posao olakša i učini vas maksimalno bezbednim prilikom obavlјanja svakog zadatka“, rekao je ministar Dačić koji je na današnjoj svečanoj promociji polaznika 42. klase Centra za osnovnu policijsku uručio nagrade trojici najuspešnijih.