Aktuelno

Čestitka ministra Vulina novoizabranom patrijarhu srpskom Porfiriju

19.02.2021.
"Vaša Svetosti, težina odgovornosti koju ste poneli može da se meri samo veličinom nade koja prati Vaš izbor. O našem narodu ste brinuli kao mitorpolit zagrebačko-lјublјanski, tamo gde su bol i patnja i nepravda, a kao iguman i vladika razumeli ste padove i grehe malog čoveka kada bi krenuo stranputicom..."

"Vaša Svetosti, težina odgovornosti koju ste poneli može da se meri samo veličinom nade koja prati Vaš izbor. O našem narodu ste brinuli kao mitorpolit zagrebačko-lјublјanski, tamo gde su bol i patnja i nepravda, a kao iguman i vladika razumeli ste padove i grehe malog čoveka kada bi krenuo stranputicom. Našoj mladosti ste vraćali nadu  u "Zemlјi živih" i zahvalne su Vam majke za druge rođendane dece koju ste lјubavlјu izbavili iz pakla droge. O budućnosti našeg naroda brinuli ste hrabreći i našu vojsku ne zaboravlјajući da su Srbi ili slobodni ili nisu Srbi.  

Vaša Svetosti, radujem se godinama u kojima ćete voditi našu Crkvu, blažiti rane našeg naroda i koračati putem Svetog Save", navodi se u čestitki ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Nјegovoj svetosti novoizabranom arhiepiskopu pećkom, mitropolitu beogradsko-karlovačkom i patrijarhu srpskom Porfiriju.