Актуелно

Министар Дачић отворио реновирани објекат Управе за ванредне ситуације у Нишу

18.05.2024.
Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић отворио је данас реновирани објекат Управе за ванредне ситуације у Нишу...

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић отворио је данас реновирани објекат Управе за ванредне ситуације у Нишу.

Средствима Министарства унутрашњих послова у износу од 180 милиона динара, реконструисано је и извршена је санација 3.800м2 у коме борави 130 припадника Управе за ванредне ситуације у Нишу.

“Ово је веома значајна инвестиција и пут којим иде Министарство унутрашњих послова, а то је побољшање услова рада свих полицијских службеника, у овом случају припадника Сектора за ванредне ситуације,” истакао је министар Дачић.

Министар Дачић је нагласио да су припадници Сектора за ванредне ситуације веома храбри и пожртвовани припадници МУП који се свакодневно суочавају са различитим опасностима, пожарима, поплавама, земљотресима, штитећи животе грађана Републике Србије.

“Наставићемо улагање и опремање ватрогасно-спасилачких јединица. У наредном периоду нас очекује отварање потпуно нових објеката у Неготину, Великом Градишту, Књажевцу, Београду на води и Футогу, као и отварање реконструисаних објеката у Лесковцу, Дољевцу, Сврљигу и Коцељеви, а у току је изградња објекта седишта Сектора за ванредне ситуације и Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу,” закључио је министар Дачић.