Aktuelno

Stefanović i Pikap razgovarali o dalјoj saradnji u oblasti borbe protiv nasilјa u porodici i protiv zloupotrebe naoružanja

16.01.2020.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Fransis Pikap o dalјoj saradnji u oblasti borbe protiv nasilјa u porodici i borbe protiv zloupotrebe lakog i malokalibarskog naoružanja...
Stefanović i Pikap razgovarali o dalјoj saradnji u oblasti borbe protiv nasilјa u porodici i borbe protiv zloupotrebe naoružanja
Stefanović i Pikap razgovarali o dalјoj saradnji u oblasti borbe protiv nasilјa u porodici i borbe protiv zloupotrebe naoružanja

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Fransis Pikap o dalјoj saradnji u oblasti borbe protiv nasilјa u porodici i borbe protiv zloupotrebe lakog i malokalibarskog naoružanja.  
 
Stefanović i Pikap su se saglasili o nastavku zajedničkih aktivnosti na podizanju kapaciteta MUP-a u borbi protiv nasilјa u porodici, unapređenju kapaciteta za čuvanje dokaznih materijala, istraga kriminalnih aktivnosti i mesta zločina uz upotrebu vatrenog oružja, kao i balističkih laboratorija.

Pikap je na sastanku istakla da je MUP Republike Srbije jedina institucija u regionu koja je sa velikom pažnjom pristupila rešavanju problema nasilјa u porodici i uništenja lakog i malokalibarskog oružja.

Stefanović je upoznao Pikap da je, osim obuke koju je na Kriminalističko- policijskom univerzitetu već prošlo 1.350 policijskih službenika, njih oko 400 do sada prošlo i obuku za postupanje po Zakonu o sprečavanju nasilјa u porodici u okviru projekta UN-a „Integrisani odgovor na nasilјe nad ženama i devojčicama u Srbiji“.

Ministar je istakao posvećenost MUP-a i Republike Srbije borbi protiv nasilјa u porodici, kao i ispunjavanju obaveza iz Mape puta za kontrolu lakog i malokalibarskog naoružanja.

Stalna predstavnica UNDP-a i Stefanović razmotrili su i dalјu saradnju  u projektima, koji imaju za cilј unapređenje standarda, opreme i procedura u skladu sa Mapom puta.