Актуелно

Дачић разговарао са словачким колегом: Пуна солидарност са народом и Владом Словачке

17.05.2024.
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић разговарао је данас са министром унутрашњих послова Словачке Републике Матушем Шутај-Ештоком...

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић разговарао је данас са министром унутрашњих послова Словачке Републике Матушем Шутај-Ештоком.

У пријатељском разговору, министар Дачић је свом словачком колеги пренео изразе наше пуне солидарности са народом и Владом Словачке Републике, поводом напада на премијера Роберта Фица, понудио сваку врсту помоћи Министарства унутрашњих послова и полиције Републике Србије, и упутио најискреније жеље за брз опоравак премијера Фица.

Министар Матуш Шутај-Ешток је захвалио на подршци коју Република Србија пружа Словачкој Републици у овим тешким тренуцима и информисао српског министра о здравственом стању премијера Фица, које је, по његовим речима, за сада стабилно, али и даље критично.

Министар Дачић је позвао министра Шутај-Ештока да у наредном периоду посети Србију, што би нашој традиционално доброј сарадњи дало додатни импулс, имајући у виду чврсте и стабилне односе Србије и Словачке.