Актуелно

Дачић: Нема погинулих у судару возова

17.05.2024.
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је, по доласку на лице места судара возова у тунелу Вуков споменик - Панчевачки мост, да је најважније да нема погинулих...

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је, по доласку на лице места судара возова у тунелу Вуков споменик - Панчевачки мост, да је најважније да нема погинулих.

“Најважнија вест је да нема смртно страдалих и да су сви путници изашли из воза,” рекао је Дачић. О свим околностима у вези са овим сударом возова и о начину на који је извшено спшавање рећи ће и министар Горан Весић, директорка Железнице Србије Јелена Танасковић, као и мој помоћник Лука Чаушић који је начелник Сектора за ванредне ситуације и руководио је акциојом овде. Овде су и ватрогасци који су одиграли улогу спасилаца јер хитна помоћ није могла да приђе до повређених људи”.

Министар Дачић је додао да су присутни ватрогасци-спасиоци, који су учествовали у акцији спасавања, повређене путнике извукли кроз евакуациони излаз, односно тунел, за који 99% грађана уопште и не зна чему служи.

Дачић је објаснио да хитна помоћ практично није могла ни да приђе, па су ватрогасци одиграли ту важну улогу и извукли све повређене, као и све путнике.

“Оно што је важно да знамо, имали смо и среће да није било погинулих. У оваквим несрећама где је људски фактор узрок има и несрећа са најтежим исходом. Овако нешто не сме више да се понавља из овог треба извући поуку, али је најважније од свега да нема мртвих,” закључио је Дачић.