Aktuelno

Ministar Stefanović pohvalio pripadnike policije koji su u dve odvojene akcije zaplenili skoro 260 kilograma marihuane

17.07.2020.
Stefanović: „U dobro organizovanim policijskih akcijama na teritoriji Republike Srbije policija je uspela da zapleni značajniju količinu narkotika. Na Graničnom prelazu Gradina, policijski službenici granične policije zaplenili su oko 205 kilograma droge, dok su pripadnici beogradske policije zaplenili oko 54 kilograma“...
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović pohvalio je pripadnike policije koji su, u dve odvojene akcije, zaplenili skoro 260 kilograma marihuane.

„U dobro organizovanim policijskih akcijama na teritoriji Republike Srbije policija je uspela da zapleni značajniju količinu narkotika. Na Graničnom prelazu Gradina, policijski službenici granične policije zaplenili su oko 205 kilograma droge, dok su pripadnici beogradske policije zaplenili oko 54 kilograma“, rekao je ministar.

On je istakao da je borba pripadnika policije protiv narko-trafikinga u poslednjih nekoliko godina izuzetno zapažena.

„Očekujem od njih da nastave još snažnije. Hoću da se zahvalim svim onim policajcima koji svakodnevno rade na terenu, koji se bore da narko-dileri nemaju slobodu na ulicama i ne dozvolјavaju im da nude drogu našoj deci, ali i pokazuju da im je stalo da svoj posao obavlјaju profesionalno, posvećeno i u korist građana Republike Srbije“, rekao je Stefanović.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije, zaplenili su skoro 205 kilograma marihuane i uhapsili italijanske državlјane A. G. (1960) i A. M. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Policija je na Graničnom prelazu Gradina, pregledom kamp vozila kojim je upravlјao osumnjičeni A. G. dok se A. M. nalazila na mestu suvozača, pronašla i zaplenila ukupno 204,7 kilograma marihuane.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Pirotu.