Aktuelno

Ministar Dačić razgovarao sa Zanijerom o unapređenju izbornog procesa

20.05.2024.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Lambertom Zanijerom, šefom Posmatračke misije ODIHR, sa kojim je razgovarao o predstojećim lokalnim izborima u Srbiji...

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Lambertom Zanijerom, šefom Posmatračke misije ODIHR, sa kojim je razgovarao o predstojećim lokalnim izborima u Srbiji.

Dačić je informisao sagovornika o realizaciji poslova iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, u cilјu davanja punog doprinosa za unapređenje izbornog procesa u Republici Srbiji, kao i o radu formirane Radne grupe MUP na implementaciji prethodno datih preporuka ODIHR-a, u koordinaciji sa Radnom grupom Narodne skupštine Republike Srbije.

Ministar Dačić je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da pruža podršku organima i telima nadležnim za sprovođenje izbora, na planu blagovremene razmene ažuriranih podataka od značaja za izborni proces, a koje MUP obrađuje u skladu sa zakonom, kao i da će raditi na stvaranju bezbednih uslova za realizaciju samih izbora.

Ambasador Zanijeri je pozdravio formiranje Radne grupe MUP i pohvalio kooperativnost sa Radnom grupom Narodne skupštine, na polјu unapređenja izbornog procesa kroz primenu preporuka ODIHR-a. On je kao posebno pozitivno istakao transparentnost u radu na implementaciji datih preporuka.

Sagovornici su se složili da je potrebno da se naša dobra saradnja nastavi i u budućnosti, na obostrano zadovolјstvo.