Aktuelno

Stefanović i Ejvazov o unapređenju saradnje policija dve države

12.08.2020.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se u Bakuu sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Vilajetom Ejvazovim, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje policija dve države...
	Stefanović i Ejvazov o unapređenju saradnje policija dve države
	Stefanović i Ejvazov o unapređenju saradnje policija dve države

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se u Bakuu sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Vilajetom Ejvazovim, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje policija dve države.

Stefanović i Ejvazov su dogovorili jačanje saradnje dva ministarstva kroz razmenu iskustava u oblasti forenzike, zajedničke treninge specijalnih jedinica, ali i saradnju policijskih akademija.

Ministar Stefanović je istakao i važnost saradnje u borbi protiv sajber kriminala i razmenu iskustava u toj oblasti, ali i značaj razmene informacija u borbi protiv terorizma.

Ejvazov se zahvalio Stefanoviću na poseti i rekao da su Azerbejdžan i Srbija strateški partneri, a da važnu ulogu u tome imaju i dobri odnosi predsednika dve zemlјe Ilhama Alijeva i Aleksandra Vučića, što pokazuju i njihove posete Srbiji i Azerbejdžanu.