Aktuelno

Veliki potencijal za budući razvoj saradnje Srbije i Azerbejdžana

11.08.2020.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Bakuu sa sekretarom Saveta bezbednosti Republike Azerbejdžan Ramilom Usubovim, kao i Hikmetom Hajijevim, savetnikom predsednika Azerbejdžana...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Bakuu sa sekretarom Saveta bezbednosti Republike Azerbejdžan Ramilom Usubovim, kao i Hikmetom Hajijevim, savetnikom predsednika Azerbejdžana.

Ministar Stefanović, koji je i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Republike Srbije, razgovarao je sa Usubovim i Hajijevim o trenutnoj saradnji dve države i mogućnostima njenog unapređenja u različitim oblastima, između ostalog i na polјu bezbednosti.

Tokom sastanka oni su se saglasili da postoje čvrsti i prijatelјski odnosi predsednika dve države Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva, kao i da postoji veliki potencijal za budući razvoj saradnje Srbije i Azerbejdžana.

Takođe, izrazili su zadovolјstvo i bliskom saradnjom dve zemlјe u okviru međunarodnih organizacija, posebno ističući važnost podrške principima teritorijalnog integriteta država.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim važnim pitanjima, koja su od obostranog interesa dve države.