Aktuelno

Ministar policije Vulin na TV Pink: Policija jedina brana nasilјu i siledžijama

01.12.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink, istakao je da se u subotu nisu odigrali nikakvi ekološki protesti, već klasičan primer obojenih revolucija koje smo viđali u Hong Kongu i Belorusiji, a čiji je osnov pravlјenje nereda, maltretiranje građana i posebno, targetiranje policije i njihovih porodica...

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink, istakao je da se u subotu nisu odigrali nikakvi ekološki protesti, već klasičan primer obojenih revolucija koje smo viđali u Hong Kongu i Belorusiji, a čiji je osnov pravlјenje nereda, maltretiranje građana i posebno, targetiranje policije i njihovih porodica.

„Jedino nasilјe koje je vršeno, vršeno je od strane Zelenovića i Čumetovih radnika. Policija ni prema kome nije primenila silu, policija nikog nije istukla.

Policija se maksimalno uzdržavala, što i sada radimo, meni stavlјaju gluposti u usta kako sam rekao da će policija primeniti nasilјe. To je potpuna glupost. Policija čini sve da do nasilјa ne dođe, mi smo jedina brana nasilјu. Mi kada stanemo u kordon kod Sava centra, oni nam viču kerovi, gađaju nas svim i svačim, govore nam sklonite se, a onda kada izazovu sukobe kao u Šapcu, viču gde je policija. Hoćete li vi policiju ili nećete policiju, da stojimo ili ne stojimo tu?

Ja sam upozorio na ovo, kada smo povukli zakon o policiji, već tada sam rekao da su nasilni protesti bili pripremani još tada i da uopšte nije važan povod", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

„Napada se predsednik Vučić, predsednica Vlade i MUP, vrlo precizno, tačno znaju koje su to tačke otpora, koje se ne mire sa Rokfelerom, koje neće da popuste. 

Policija će striktno poštovati zakon, policija neće primenjivati silu ni prema kome, policija vodi računa da ne bude nasilјa. Mi smo jedina brana nasilјu i siledžijama", istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.