Актуелно

МУП улажe у безбедност грађана у јужном делу Србије

29.11.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић најавио је да ће у наредном периоду бити реконструисана Полицијска станица у Сурдулици, као и да су у плану и изградња ватрогасних станица у Босилеграду и Владичином Хану.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић истакао је данас приликом обиласка Полицијске станице у Сурдулици да ће Министарство наставити са улагањем у јачање и развој српске полиције и најавио да ће у наредном периоду ова полицијска станица бити реконструисана. 

Министар је подсетио да су у претходном периоду реконструисани објекти полиције у Врању, Бујановцу и Владичином Хану, као и да су у току радови на објектима у Босилеграду. 

Додао је да је у плану и изградња ватрогасних станица у Босилеграду и Владичином Хану и да је у току израда пројектне документације за ове инвестиције. 

Према његовим речима циљ је да све полицијске станице и управе у Србији имају једнако добре услове рада. 

„Наш мото и политика је улагање у људе. Свако улагање у полицију је улагање у безбедност наших грађана, у ефикасније и брже остваривање њихових права из надлежности Министарства унутрашњих послова. Зато ћемо наставити да плански обнављамо, али и изграђујемо нове објекте у којима раде припадници МУП-а“, казао је министар. 

На састанку са руководиоцима Полицијске станице у Сурдулици предочени су  резултати рада ове станице у борби против свих видова криминала.