Aktuelno

Ministar Vulin: Račak je strašna i velika laž

15.01.2022.
„Račak je strašna i velika laž. Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje za početak NATO agresije na SRJ. Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje da se ubije preko stotinu naše dece. Ta laž mora da bude raskrinkana", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Hepi povodom godišnjice događaja u Račku 1999. godine...

„Račak je strašna i velika laž. Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje za početak NATO agresije na SRJ. Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje da se ubije preko stotinu naše dece. Ta laž mora da bude raskrinkana", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Hepi povodom godišnjice događaja u Račku 1999. godine. 
 
„Neću da dozvolim da stvari padnu u zaborav, neću dozvoliti da se stvari podrazumevaju. Hoću da govorimo jezikom modernog vremena, zato će Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa RTS-om snimiti serijal filmova koji zovemo „Dosije Kosovo". U njima će sve biti dokumentovano. Kad sam bio ministar odbrane imao sam čast da zajedno sa RTS-om snimimo filmove o bitkama na Košarama i Paštriku. Do tada skoro da nismo znali ko su ti lјudi, a sad je to deo pamćenja nacije koji više ne možete da oduzmete. A ti lјudi decenijama nisu smeli da govore", rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

„Naša deca moraju da znaju da nemaju razloga da se stide svojih očeva i dedova. 2015. godine je pokušano da se donese rezolucija u Savetu bezbednosti, kojom su Srbi trebali da budu proglašeni za jedini genocidan narod u istoriji civilizacije. Pazite, Srbi. Posle dva svetska rata Srbi su trebali da budu proglašeni za genocidni narod. Zahvalјujući odnosu predsednika Vučića i predsednika Putina, Rusija je stavila veto u Savetu bezbednosti i naša deca neće učiti tu strašnu glupost da su im dedovi koje su klali u Jasenovcu zapravo pripadnici genocidnog naroda. E, pa i ovaj Račak je deo te strašne laži, e pa i ovaj Račak mora da se raskrinka.  Što bi se mi stideli toga. Mi smo decenijama pristajali da njihova laž bude naša istina, da se mi izvinjavamo za njihovu laž. Nećemo da se izvinjavamo za njihovu laž. Ovo je naša istina, ispričaćemo je celom svetu", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.