Актуелно

Aпатинска пивара донирала 20 алкометара Управи саобраћајне полиције

22.09.2023.
У оквиру кампање „Кад пијем не возим“ Апатинска пивара донирала је 20 алкометара Управи саобраћајне полиције...

У оквиру кампање „Кад пијем не возим“ Апатинска пивара донирала је 20 алкометара Управи саобраћајне полиције.

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић зaхвалио се на донираним алкометрима, на сарадњи и подршци коју Апатинска пивара већ 17 година пружа напорима који саобраћајна полиција улаже у контролу саобраћаја и безбедност на нашим путевима.

„Уверен сам да су наше заједничке активности утицале на наше грађане да схвате значај одговорне конзумације, односно да је неприхватљиво управљати возилом након конзумирања алкохола и на тај начин угрозити и себе и друге учеснике у саобраћају“, истакао је Лакићевић. 

Током ових 17 година у оквиру програма спречавања прекомерне конзумације алкохола Апатинска пивара уложила је више од 160.000 евра у набавку алкометара.

„Сарађујемо већ 17 година на кампањи „Када пијем не возим“. Драго нам је да смо вас угостили баш у нашој кући у Апатину и што смо Управи саобраћајне полиције уручили још 20 алкометара најновије генерације. Надам се да ћемо заједничким снагама наставити да доприносимo већој безбедности у саобраћају“, рекао је генерални директор Апатинске пиваре Игор Вукашиновић.

Поред донације алкометара и прслука, Апатинска пивара активно ради и на подизању свести о одговорној конзумацији алкохола. Овог лета, кампања „Кад пијем не возим“ била је присутна на свим већим фестивалима ширећи важне поруке о безбедности у саобраћају.