Aktuelno

Ministar Vulin: Besmislena mržnja nas podseća da samo jedinstveni Srbi mogu da spreče ponavlјanje Jasenovca ili Oluje

10.09.2021.
„Turkovićki nije dosta što se Srbi pod pretnjom robije teraju da priznaju lažni genocid, malo joj je što za hilјade poklanih Srba u Podrinju niko nije odgovarao, a sada bi Srbima da zabrani da obeleže i mesto jasenovačkog genocida. U Jasenovcu nisu stradali samo Srbi i memorijalni kompleks u Donjoj Gradini čuvaće uspomenu na sve žrtve, ali neće dati da se zaborave i ubice i narodi iz kojih su došli“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin...

„Turkovićki nije dosta što se Srbi pod pretnjom robije teraju da priznaju lažni genocid, malo joj je što za hilјade poklanih Srba u Podrinju niko nije odgovarao, a sada bi Srbima da zabrani da obeleže i mesto jasenovačkog genocida. U Jasenovcu nisu stradali samo Srbi i memorijalni kompleks u Donjoj Gradini čuvaće uspomenu na sve žrtve, ali neće dati da se zaborave i ubice i narodi iz kojih su došli“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na izjavu ministarke Bisere Turković, povodom najave predsednika Srbije o planu izgradnje memorijalnog centra u Donjoj Gradini, da je neprihvatlјivo da se na teritoriji BiH gradi i radi bez odluke i odobrenja njenih institucija i građana.

„U Bosni i Hercegovini, od Izetbegovića do Turkovićke, toliko mrze Srbe da ni mrtvima ne daju ni mir ni saučešće. Nisu to dali ni živim majkama srpskih žrtava, pa još manje osećaju obavezu prema davno umrlim majkama jasenovačke dece. Aleksandar Vučić je okupio Srbe i učinio ih jedinstvenim političkim narodom, vratio im je pravo da se sećaju i da ne dopuštaju da im bilo ko ponižava ni mrtve ni žive. Ne prođe nijedan dan, a da besmislena mržnja ne podseti da samo jedinstveni Srbi mogu da spreče ponavlјanje Jasenovca ili Oluje“, poručio je ministar Vulin.