Aktuelno

Apatinska pivara donirala 20 alkometara Upravi saobraćajne policije

22.09.2023.
U okviru kampanje „Kad pijem ne vozim“ Apatinska pivara donirala je 20 alkometara Upravi saobraćajne policije....

U okviru kampanje „Kad pijem ne vozim“ Apatinska pivara donirala je 20 alkometara Upravi saobraćajne policije.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević zahvalio se na doniranim alkometrima, na saradnji i podršci koju Apatinska pivara već 17 godina pruža naporima koji saobraćajna policija ulaže u kontrolu saobraćaja i bezbednost na našim putevima.

„Uveren sam da su naše zajedničke aktivnosti uticale na naše građane da shvate značaj odgovorne konzumacije, odnosno da je neprihvatljivo upravljati vozilom nakon konzumiranja alkohola i na taj način ugroziti i sebe i druge učesnike u saobraćaju“, istakao je Lakićević.

Tokom ovih 17 godina u okviru programa sprečavanja prekomerne konzumacije alkohola Apatinska pivara uložila je više od 160.000 evra u nabavku alkometara.

„Sarađujemo već 17 godina na kampanji „Kada pijem ne vozim“. Drago nam je da smo vas ugostili baš u našoj kući u Apatinu i što smo Upravi saobraćajne policije uručili još 20 alkometara najnovije generacije. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama nastaviti da doprinosimo većoj bezbednosti u saobraćaju“, rekao je generalni direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović.

Pored donacije alkometara i prsluka, Apatinska pivara aktivno radi i na podizanju svesti o odgovornoj konzumaciji alkohola. Ovog leta, kampanja „Kad pijem ne vozim“ bila je prisutna na svim većim festivalima šireći važne poruke o bezbednosti u saobraćaju.