Актуелно

Министар Гашић разговарао са шефом ОЕБС-а о унапређењу сарадње у области безбедности

25.09.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић данас је одржао разговор са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији, Јаном Братуом, како би размотрили унапређење сарадње у области безбедности и даље подршке ОЕБС-а у јачању капацитета Министарства унутрашњих послова.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић разговарао је данас са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Јаном Братуом о унапређењу сарадње у области безбедности и даљој подршци ове организације у јачању капацитета Министарства унутрашњих послова.

Министар Гашић је нагласио значај досадашње сарадње и истакао да Министарство унутрашњих послова цени подршку коју је ОЕБС пружио у кампањи предаје оружја која се спроводила од 8. маја до краја јуна ове године.

Министар Гашић и амбасадор Брату разговарали су и о сарадњи у поступку припреме припадника националних мањина за пријем у Центар за основну полицијску обуку и сагласили да ће у наредном периоду ова сарадња бити унапређена.

Такође, истакли су да ће у наредном периоду заједно радити на јачању безбедности кроз различите пројекте који за циљ имају подизање капацитета Министарства унутрашњих послова и усавршавање полицијских службеника у превенцији, као и ефикасном одговору у борби против свих видова криминала.