Aktuelno

Ministar Gašić razgovarao sa šefom OEBS-a o unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti

25.09.2023.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je održao razgovor sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, Janom Bratuom, kako bi razmotrili unapređenje saradnje u oblasti bezbednosti i dalje podrške OEBS-a u jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar Gašić razgovarao sa šefom OEBS-a o unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom o unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti i dalјoj podršci ove organizacije u jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar Gašić je naglasio značaj dosadašnje saradnje i istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova ceni podršku koju je OEBS pružio u kampanji predaje oružja koja se sprovodila od 8. maja do kraja juna ove godine.

Ministar Gašić i ambasador Bratu razgovarali su i o saradnji u postupku pripreme pripadnika nacionalnih manjina za prijem u Centar za osnovnu policijsku obuku i saglasili da će u narednom periodu ova saradnja biti unapređena.

Takođe, istakli su da će u narednom periodu zajedno raditi na jačanju bezbednosti kroz različite projekte koji za cilј imaju podizanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i usavršavanje policijskih službenika u prevenciji, kao i efikasnom odgovoru u borbi protiv svih vidova kriminala.