Aktuelno

Delegacija Republike Srbije na 91. zasedanju Generalne skupštine Interpola

02.12.2023.
Pomoćnik direktora policije Miomir Pajić predvodio je delegaciju Republike Srbije na 91. zasedanju Generalne skupštine Interpola koje je, od 28. novembra do 1. decembra, održano u Beču...

Pomoćnik direktora policije Miomir Pajić predvodio je delegaciju Republike Srbije na 91. zasedanju Generalne skupštine Interpola koje je, od 28. novembra do 1. decembra, održano u Beču.

Na marginama zasedanja, delegacija Republike Srbije održala je niz bilateralnih sastanaka, uklјučujući i sastanak sa direktorom Savezne policije Republike Austrije Francom Rufom, sa kojim je razgovarano o sprečavanju iregularnih migracija i krijumčarenja lјudi. Direktor austrijske policije posebno je pohvalio aktivnosti i rezultate srpske policije na granicama sa Mađarskom i Bugarskom.

Pomoćnik direktora policije Pajić sastao se i sa predsednikom Interpola Ahmedom Naserom Al Raisijem sa kojim je razgovarao o dalјem unapređenju već dobro uspostavlјene saradnje, kao i o značaju širenja mreže regionalnih biroa Interpola.

Generalna skupština Interpola održana je u svetlu obeležavanja stogodišnjice postojanja ove najstarije i najveće policijske organizacije.