Aktuelno

Ministar Vulin: Koridor 10 najbezbednija evropska saobraćajnica

20.09.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zahvaljujući angažovanju i predanom radu policije tokom ove turističke sezone Koridor 10 najbezbedniji evropski put i da je broj krivičnih dela na ovoj saobraćajnici smanjen za 40 odsto...

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zahvaljujući angažovanju i predanom radu policije tokom ove turističke sezone Koridor 10  najbezbedniji evropski put i da je broj krivičnih dela na ovoj saobraćajnici smanjen za 40 odsto. 

Ministar Vulin, koji je obišao Komandno-operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova precizirao je da je tokom turističke sezone kroz Republiku Srbiju prošlo 13.415.000 putnika i oko četiri miliona vozila.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, za sve to vreme, obezbeđivali su  133 različita objekta na Koridoru 10. Zahvaljujući njihovom angažovanju i predanom radu, povećanoj vidljivosti i tome što su 24 časa bili prisutni na Koridoru 10 možemo da kažemo da je u ovoj turističkoj sezoni to  bio najbezbedniji evropski put“, istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, broj krivičnih dela, zahvaljujući angažovanju policije, smanjen je za 40 odsto u odnosu na 2019., kada nije bilo epidemije Kovida i mera zaključavanja.

„Srbija je bezbedna zemlja, i svaki njen deo mora biti bezbedan. Policija će nastaviti sa angažovanjem na Koridoru 10, ali i na svim drugim saobraćajnicama u našoj zemlji“, istakao je ministar Vulin, koji se zahvalio svim policijskim službenicima angažovanim na ovoj saobraćajnici.

Ministar je stranim i domaćim državljanima koji prolaze srpskim putevima poručio da o njihovoj časti i imovini brinu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji vode računa da svaki deo Srbije bude siguran i bezbedan.